ÖDEMİŞ  MUHTARLAR DERNEĞİ

Ödemiş Muhtarlar Derneği 08.02.2007 tarihinde kurulmuş olup, Mülkiyeti Ödemiş Ziraat Odasına ait olan Akıncılar Mahallesi Hürriyet Caddesi Akyürek Pasajındaki büroda faaliyetlerini sürdürmektedir. Derneğin 74 Köy ve 45 Mahalle muhtarı olmak üzere 119 üyesi bulunmaktadır.  Ödemiş Muhtarlar Derneği en büyük faaliyeti 74 Köy Muhtarının muhasebe işlemlerinin tek elden ve daha ekonomik seviyede Köy Defterlerini takip için yaptığı çalışmalardır. Bu atılım 2002 yılında gerçekleşmiş ve o dönemdeki Ödemiş Kaymakamlığı-Yazı İşleri Müdürlüğü, Özel İdare Müdürlüğü ile Ödemiş Muhtarlar Derneğinin ortak bir projesidir. Köylerin muhasebe işlemlerini hantal yapıdan kurtarmak ve kırtasiyeyi azaltmak amacıyla Bilgisayar Yazılım Şirketinden Köy Muhasebe programı alınmış, köylerimizin muhasebe kayıt işlemlerinin yaptıkları büyük defterler rafa kaldırılmış tüm gelir ve gider kayıtları bilgisayar ortamına aktarılmıştır.  İlçemize bağlı tüm köy ve mahalle muhtarların işlemleri en kısa sürede derneğimiz tarafından yapılmaktadır. Türkiye genelinde örnek teşkil eden bu projenin mimarı, Ödemiş Muhtarlar Derneği Yönetim Kurulu ve Yönetim Kurulu Başkanı Nihat SAVURAN kısa zamanda dernek adına büyük adımlar atmış ve Tire, Bayındır, Kiraz ve Beydağ gibi ilçelerde de dernek kurma çalışmalarını desteklemiş ve hala bu konuda çalışmaları devam etmektedir.  Bu çalışmaları sayesinde Nihat SAVURAN Başkanlığındaki Ödemiş Muhtarlar Derneği, Küçükmenderes ovasında ses getiren bir sivil toplum örgütü durumuna gelmiştir. Yeniliklere her zaman ayak uydurmaya çalışan Ödemiş Muhtarlar Derneği İnternette web sitesi açarak ilçemizi, dernek üyelerinin faaliyetlerini ve yeniliklerini sanal ortamda yayınlamaya başlamıştır.